E – Kabinet u Srbiji

E – Kabinet u Srbiji je još jedan od projekata KEC-a.

U saradnji sa Ministarstvom spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Vlade Republike Srbije, kao deo programa u oblasti razvoja informacionog društva u Republici Srbiji 2013. godine, Kreativno edukativni centar organizuje trening za nastavnike srednjih škola pod nazivom „e-Kabinet“.

Cilj projekta je modernizacija nastave u srednjim školama obukama za nastavni kadar i obezbeđivanjem pristupa materijalima za unapređenje nastave.

Modernizacija nastave treba da unapredi interakciju na relaciji učenik-nastavnik, veće uključivanje učenika u nastavu, brže i bolje prenošenje znanja učenicima uz praćenje savremnih metoda kako bi se učenici bolje pripremili za dalje školovanje i rad.

Jednodnevni treninzi za nastavnike su bili besplatni i svi učesnici su dobili potvrdu o pohađanom treningu.

Tokom treninga učesnicima je bio predstavnjen alati za modernizaciju nastave, demonstrirana njihova upotreba i predstavljen internet portal koji će biti podrška nastavnicima u realizaciji i modernizaciji nastave.

Tokom realizacije projekta održani su treninzi u Subotici, Kikindi, Novom Sadu, Zaječaru, Gornjem Milanovcu, Čačku, Novom Pazaru, Surdulici, Valjevu i Leskovcu.

Ostavite odgovor