E – Kabinet u AP Vojvodini

E – Kabinet u AP Vojvodini

Projekat e-Kabinet u AP Vojvodini  je finansiran od strane Autonomne Pokrajine Vojvodine – Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice u okviru programa za unapređenje u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja i oblasti učeničkog standarda.

Cilj projekta je bio modernizacija nastave u srednjim školama obukama za nastavni kadar i obezbeđivanjem pristupa materijalima za unapređenje nastave.

Modernizacija nastave treba da unapredi interakciju na relaciji učenik-nastavnik, veće uključivanje učenika u nastavu, brže i bolje prenošenje znanja učenicima uz praćenje savremnih metoda kako bi se učenici bolje pripremili za dalje školovanje i rad.

Sve aktivnosti na projektu e-Kabinet su se odvijale u drugom polugodištu 2013. godine. Održani su treninzi u pet mesta u Vojvodini. Treninzi su održani u srednjim školama u Novom Sadu, Kikindi, Zrenjaninu, Futogu i Baču.

Predstavnici KEC-a su se trudili da tokom trajanja projekta i treninga što više popularizuju ideju o potrebi modernizacije nastave u srednjim školama. Ovo je postignuto putem pozivanja lokalnih i regionalnih medija da prisustvuju treninzima, intervjuisanjem predavača i polaznika i konačno, objavljivanjem vesti o tome na njihovim medijima.

Ostavite odgovor