You are currently viewing tempus projekat idea lab

Tempus projekat iDEA LAB

Opšti cilj projekta je da se kroz sistematsko podsticanje kreativnost i inovativnost mladih unapredi njihova sposobnost da se zapošljavaju i samozapošljavaju (pokreću sopstvene kompanije), ali i da se unapredi inovativnost postojećih preduzeća i preduzetnička klima u Novom Sadu.

Projekat će postavljeni cilj postići kroz razvoj labaratorije za ideje namenjene mladima Novog Sada i izgradnju mehanizama za trening, sistematsko umrežavanje i povezivanje mladih (i ne samo mladih!) komplementarnih znanja i veština, podsticanje njihovog preduzetničkog duha i primenu znanja za stvaranje inovacija.

iDEA lab predstavlja kreativni prostor opremljen neophodnim resursima (hardverom i softverom) koji nudi studentima i mladim istraživačima programe obuke za preduzetništvo, mogućnost umrežavanja i povezivanja sa kolegama komplemantarnih znanja i interesovanja, mentorsko vođenje od strane iskusnih preduzetnika i predstavljanje ideja potencijalnim investitorima.

iDEA lab je zamišljena kao inkubator u kome se generišu, pod mentorstvom razvijaju i pripremaju za komercijalizaciju ideja mladih ljudi (studenata, diplomiranih i onih koji se još uvek školuju) u srcu Univerziteta. Studenti imaju mogućnost da svoj kreativni potencijal iskažu pokretanjem potpuno novog biznisa (start-up) ili da u saradnji sa kompanijama zainteresovanim za njihove ideje rade na inoviranju postojećih proizvoda i usluga (otvorene inovacije).

iDEA lab pruža mogućnost promocije svih podsticajnih programa (EU, Republika, APV, Grad) za pokretanje sopstvenog poslovanja i samozapošljavanje.

Ostavite odgovor